Cijferseizoen

Met het cijferseizoen wordt de periode bedoeld waarin bedrijven hun omzet resultaten, winsten en andere relevante cijfers bekend maken. Beleggers die een grondige analyse hebben uitgevoerd komen erachter of het klopt wat ze hebben voorspeld. De beurs reageert dan ook vaak heel extreem wanneer er verrassende cijfers bekend worden gemaakt. Laten we eens een paar voorbeelden erbij pakken.

De afgelopen weken kwamen veel bedrijven naar buiten met hun cijfers. Het Nederlandse Just Eat Takeaway liet bijvoorbeeld weten dat in het eerste kwartaal van 2021 het aantal orders met 79% steeg tot 200 miljoen. Aangezien er in het laatste kwartaal van 2020 nog sprake was van een groei van 59%, waren veel beleggers positief verrast. De koers van Just Eat ging dan ook omhoog met bijna 10%, best opmerkelijk dus. Netflix had daarentegen minder goed nieuws deze maand. Ondanks de groei van 13,6% in abonnees van Netflix, was het een van de laagste groei in jaren. Gevolg? Het aandeel daalde met zo’n 8% van $549 naar $508. De bekendmaking van cijfers maakt dus veel los op de beurs. Wij zijn van mening dat je voordat de cijfers bekend worden gemaakt je je portefeuille goed op orde moet hebben en misschien wel wat bij moet kopen.

Trekken jullie je veel aan van de cijfers die bekend worden gemaakt, of kijken jullie alleen maar naar de lange termijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.