Gloednieuwe waterstof ETF heeft alle potentie om keihard te groeien!

VanEck Vectors Hydrogen Economy UCITS ETF (HDRO)

Met het oog op de toekomst is waterstof een van de manieren om de Co2 in de wereld te verlagen. Veel bedrijven in de transport en energiesector zijn druk bezig om te kijken hoe ze dit zo efficiënt mogelijk kunnen inzetten. Het lijkt een kwestie van tijd voordat waterstof gebruikt zal worden in de transportwereld. VanEck (de uitgever van deze ETF) heeft ook wel een hoge pet op van de waterstof en heeft een ETF samen gesteld met bedrijven die meer dan 50% van hun omzet met waterstof verdienen. Klinkt best veelbelovend toch?

Wat veel mensen niet weten is dat waterstof geen energiebron is maar een energiedrager is. Dit betekent dat water als het ware onder stroom wordt gezet en dit vervolgens gebruikt kan worden als brandstof voor auto’s en vrachtwagens. Waterstof wordt beschouwd als de ideale oplossing voor het overschot van wind- en zonne-energie. Het kan daarnaast aardgas vervangen en zo onze huizen verwarmen en gebruikt worden in de industriële sector in plaats van steenkool. Wanneer de productie, opslag en distributie door is ontwikkeld, zou waterstof wel eens dé oplossing kunnen zijn voor het klimaatprobleem.

Wij zijn wel overtuigd van deze ETF. De komende jaren lijkt deze markt alleen maar aan te trekken. Wachten jullie liever nog even af hoe deze bedrijven het gaan doen, of stappen jullie in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.