Weet Renewi optimaal te profiteren van het afval probleem?

RENEWI (RWI)

Het kan een verstandige zet zijn om te beleggen in bedrijven die altijd wel zullen blijven bestaan in de maatschappij. Denk hierbij bijvoorbeeld aan supermarkt ketens zoals Ahold of verzekeringsmaatschappijen zoals Aegon. Een bedrijf dat je hier niet zo snel bij zou noemen is Renewi. Renewi is een afvalverwerkings- en recyclebedrijf dat wereldwijd zaken doet. Een essentieel bedrijf in de samenleving, waar eigenlijk iedereen onbewust mee te maken heeft. Laten we ons eens gaan verdiepen in dit interessante bedrijf.

Renewi is een fusie van een Nederlands en een Engels afvalverwerkings- en recyclebedrijf en bestaat nog maar sinds 2017. Het bedrijf opereert in maar liefst 9 landen in Europa en Noord-Amerika. De huidige recycletrend biedt Renwi wellicht een interessant perspectief voor de toekomst. De prijzen van gerecyclede producten worden namelijk steeds populairder en daarom ook stukken duurder. Doordat het bedrijf de coronacrisis ook nog eens goed heeft doorstaan vinden beleggers Renewi steeds interessanter worden. Renewi heeft daarnaast een stuk meer bouw- en sloopafval te verwerken doordat steeds meer bouwprojecten doorgaan, en profiteren ook van de grote hoeveelheid afval van verpleeghuizen en ziekenhuizen zoals beschermende kleding en mondkapjes. Het bedrijf is mede daarom positief gestemd over de verwachte winst en denkt dat deze zelfs hoger zal uitvallen dan gedacht. Tot slot denken wij dat de lage prijs van het aandeel (€0,62) beginnende beleggers niet afschrikt en dus een voordeel kan zijn.

Wij zijn niet de enige die toekomst ziet in afval want de analisten van de toonaangevende zakenbank Kepler Cheuvreux verwachten een koerstijging van minstens 10%. Wat denken jullie? Een onontdekte parel of zien jullie hier geen toekomst in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.